BIT Centar (Business Innovation and Technology Centar)

Datum objave: Oct 15, 2020 1:25:30 PM

Naziv projekta: BIT Centar

Opis projekta: Projekat je inicirao otvaranje BIT Centra s ciljem kreiranja poslovnog inkubatora za razvoj malih i srednji IKT poduzeća, a s ciljem sprovođenja aktivnosti kako bi se poslovni inkubator vrmenom razvio u naučno tehnološki park sa razvijenim uslugama za privredni razvoj, povezanost s akademskom i lokalnom zajednicom.  Misija BIT Centra je stvaranje ICT poslovanja, podrška poslovnom razvoju za IKT, tržišne veze i stvaranje razvojnog i poticajnog okruženja.

Vizija BIT Centra Tuzla je da generira i širi IKT poslovno okruženje puno razvijenih i naprednih MSP iz IKT sektora, uz podršku poslovnog savjetovanja i pronalaženja partnera.Glavni cilj projekta BIT centar je pružiti priliku mladim potencijalnim stručnjacima i poduzetnicima da započnu i razvijaju svoje poslovanje.

Pojedinci koji imaju ideju ili projekt, start up poduzeća ili dobro etablirane poduzeća koje žele proširiti svoje tržište mogu se prijaviti u BIT Centar.

Rekonstruirajući i zauzimajući zgradu s oko 1000m2 uredskog prostora, BIT Inkubator je ponudio kvalitetne mogućnosti najma za nove i male tvrtke u razvoju. Važno je naglasiti da  BIT Centar, osim uredskog prostora s modernom opremom, pruža profesionalnu pomoć u financijama, marketingu, menadzmentu, ljudskim resursima, računovodstvu i pravu.

BIT Centar je kreirao SEED Capital Fond (SCF) za mala i srednja poduzeća.  

Trajanje projekta: juli/srpanj 2004-december/prosinac 2008

Ukupna vrijednost projekta: 1.726,795,00EUR

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.