Vijesti‎ > ‎

Dodjela Cerifikata studentima za učešće u petom ciklusu programa «Moja praksa»

objavio 25. velj 2016. 02:57 Vedrana Ajanovic

Tuzla, 28.01.2016. godine – Danas je u prostorijama BIT Centra u Tuzli, održana ceremonija dodjele Cerifikata za učešće u programu “Moja praksa“ koji u Tuzli implementira BIT Centar.

BIT Centar uz podršku projekta Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) «Partnership for Innovation» i ED Centra Sarajevo, implementira program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade «Moja praksa» i program pripreme za poslovno okruženje «Work Ready Now!».

Programi su namjenjeni studentima tehničkih fakulteta koji će, nakon praktične obuke iz oblasti IKT-a i poduzetnišva, dobiti mogućnost da u skladu s njihovim znanjima i vještinama provedu mjesec dana na praksi u preduzećima, radeći na stvarnim projektima. 

U ovom semestru  u okviru programa «Moja praksa» su učestovali studenti Univerziteta u Tuzli.

Program « Moja praksa»  provodi se u dva dijela, prvi dio je teoretski i tada studenti pohadjaju edukaciju, a nakon toga slijedi drugi  praktični dio kada studenti idu na praksu u kompanije u trajanju do maksimalno 150 sati. U četvrtom ciklusu «Moja praksa» od ukupno 52 studenta koji su završili program 50 studenta je po prvi put imalo mogućnost da se susretne s radnim okruženjem u nekoj od kompanija. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo našim partnerima na projektu kompanijama  Revis doo, Leftor doo, CA Design doo,  Fondaciji za inovacije i tehnologiju, UG Magic Factory, Elatec doo, MKF MI Bospo, JU Dom mladih,  Trans Tursit doo., Studentski hotel Dorrah doo.,  Obnova-kop doo.,  Kera i Disk doo.,  Sicon Sas doo, Centar za razvoj i podršku,  Centar za poduzetništvo   Austrofon dookoje su omogućile studnetima da svoje prvo praktično radno iskustvo steknu u njihovom radnom okruženju.

  
 
Comments