Inkubator‎ > ‎

World Summit AwardWorld Summit Award Mobile (WSA - mobile) je globalna inicijativa za izbor i promociju svjetski najboljih u mobilnom sadržaju i inovativnim aplikacijama u okviru, te u suradnji sa, Svjetskim samitom o informacionim društvima Ujedinjenih naroda (WSIS), ovlaštenih od strane WSIS plana djelovanja i izvedenih u suradnji sa UNESCO-om, UNIDO i UN GAID.

WSA - mobile naglašava kulturnu raznolikost i identitet, stvaranje raznovrsnog informacijskog sadržaja i digitalizaciju obrazovnog, znanstvenog i kulturnog nasljeđa. Za cilj ima da beneficije od novog informacionog društva budu pristupačne i smislene za cijelo čovječanstvo, a posebno, da podižu svijest javnosti i odaju zasluženo javno priznanje za najvišu kvalitetu e-sadržaja, proizvedenog u cijelom svijetu. WSA - mobile poseže mobilnim zajednicama iz više od 170 zemalja članica UN-a i UNESCO-a za organizaciju ​globalnog takmičenja za najbolji i najkreativniji mobilni sadržaj. Globalna mreža eksperata predlaže 8 najboljih lokalnih aplikacija na globalnom takmičenju. Prijave ocijenjuje međunarodni žiri, koji bira 40 pobjednika. Pobjednici su pozvani na Globalni Kongres WSA-mobile, da predstave svoje inovacije na svjetskoj pozornici. Kategorije: m-Vlada i učešće, m-Okoliš i zdravlje, m-Učenje i obrazovanje, m-Zabava i lifestyle, m-Turizam i kultura, m-Media i novosti, m-Uključivanje i osnaživanje , te m-Biznis i trgovina. Neki od pravila takmičenja su između ostalog i to da je WSA - mobile otvoren za bilo koju kompaniju, organizaciju ili pojedinca u industriji u bilo kojoj državi članici UN-a i UNESCO-a, te da sve stavke moraju biti stvarni proizvodi, nacrti ili nedovršeni projekti ne mogu biti prihvaćeni.

Za učešće u WSA - mobile 2014, morate stupiti u kontakt sa svojim nacionalnim ekspertom. Nacionalni eksperti će imenovati i dostaviti osam najboljih aplikacija u svojoj zemlji u svakoj takmičarskoj kategoriji: WSA - mobile baze podataka će biti otvorene za nominacije od februara 2014 godine. Da biste saznali koga da kontaktirate kako biste predali svoj ​​proizvod, molimo Vas da stupite u kontakt sa wsa-mobile@icnm.net.

Saznajte ko je vaš nacionalni ekspert, dokažite jedinstvenu vrijednost vašeg proizvoda i osvojite svoju ulaznicu za pobjedničke događaje u Abu Dhabi-ju! Više na: http://www.wsa-mobile.org/

Comments