ProjektiVijesti‎ > ‎

Svečana promocija projekta "STARTUP Akademija"

objavio 26. stu 2015. 03:41 Vedrana Ajanovic   [ ažurirao/la 26. stu 2015. 03:41 bitcentar tuzla ]
U Sarajevu je 24.11.2015. godine održana svečana promociju projekta "Startup akademije“ na kojoj su bili prisutni timovi iz Banja Luke, Mostar i Tuzla.

Najbolji poslovni modeli dobit će punu podršku poslovnih inkubatora da se razviju u uspješna poduzeća, istaknuto je na današnjoj promociji.

Startup akademija zajednički je projekt Inovacionog centra iz Banja Luke, BIT Centra iz Tuzle i INTERA tehnološkog parka iz Mostara u okviru kojeg će se organizirati dva ciklusa akademije u svakom od sjedišta partnera.

Ambasadorica Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini, Anne Vibeke Lilloe istaknula da je ovo inovativni model kroz koji se uči kroz praksu te da bi projekt morao rezultirati najmanje sa šest novih kompanija i 120 sudionika u procesu. Navodi da je on najprije namijenjen osnaživanju mladih i žena. 

Cilj projekta je podsticanje poduzetništva u različitim dijelovima BiH u cilju samozapošljavanja i otvaranja novih poduzeća.

Uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške osigurani su grantovi za najbolje poslovne ideje koje će se registrovati u tri grada gdje se projekat implementira.  

Zajednička promocija je bila prilika da se mladi povežu i razmijene ideje.

Ideje ne moraju biti vezane za IT sektor, ali da je bitno da su inovativne i da imaju potencijal za samozapošljavanja i zapošljavanja.


Comments