ProjektiVijesti‎ > ‎

STARTUP Akademija u Tuzli je dobila pobjednike

objavio 9. sij 2016. 07:18 Vedrana Ajanovic   [ ažurirao/la 9. sij 2016. 07:18 bitcentar tuzla ]

Tuzla 23.12.2015. godine - U cilju pružanja podrške razvoju poslovnih ideja mladih osoba u Bosni i Hercegovini, Inovacioni centar Banja Luka, BIT Centar Tuzla i INTERA Tehnološki Park Mostar uz finansijsku podršku Norveške ambasade u Bosni i Hercegovini realizovali su program pod nazivom ”STARTUP Akademija”. Nakon Mostara i Banja Luke i u Tuzli je održan  Demo dan na kojem je jedanaest (11) timova koji su pohađali akademiju prezentiralo svoje poslovne ideje tročlanom žiriju. Timovi su kroz dva mjeseca i deset treninga svoje poslovne ideje unaprijeđivali kroz sedam različitih modula: Razvoj poslovnog modela, Analiza tržišta i minimalno održivog proizvoda, Istraživanje tržišta, Financije za startupe, Marketing i brendiranje, Pregovaračke i Prezenacijske vještine.

Pobjedu je odnjeo tim SmarTtim koji čine su Vedad Čosičkić i Mirza Mulić.  SmarT predstavlja digitalni sto koji će olakšati proces narudžbe u kafeima, restoranima, klubovima i svim drugim ugostiteljskim objektima. Cilj tima je proizvodnja stolove visokog kvaliteta, gdje bi izgled i veličina stola ovisila od preferencija klijenta. Takođe svaki lokal bi posjedovao i individualne aplikacije na tabletima za narudžbu.

Drugo mjesto je osvojila poslovna ideja Erdina Karijaševića Ungeris Oleo.

Treće mjesto je zauzeo AS Tim - Tima Musić i Asmira Butković Jahić.

Ovim putem BIT Centar čestita svim polaznicima STARTUP Akademije u Tuzli na uspiješno završenoj akademiji i odličnim prezentacijama. Comments