ProjektiVijesti‎ > ‎

Prvi Startup Weekend u Tuzli

objavio 30. svi 2013. 14:45 Vedrana Ajanovic   [ ažurirao/la 31. svi 2013. 04:55 bitcentar tuzla ]
Ukoliko imate poslovnu ideju ili vještinu za pokretanje kompanije, te želite steći znanje i vještine neophodne za pokretanje vlastitog biznisa, ovo je vaša jedinstvena prilika. Naime, studenti, inovatori, poduzetnici i svi oni koji bi to željeli postati pozivaju se na Startup Weekend radionicu koja će se po prvi put održati u Tuzli od 31.maja do 2. juna 2013. godine, u prostorijama BIT centra i na Fakultetu elektrotehnike u Tuzli.

Za vrijeme trajanja Startup Weekend radionice možete prezentirati svoju startup ideju i odmah dobtiti povratne informacije od ostalih učesnika. U 54 sata se radi na stvaranju poslovnog modela, programiranju, projektovanju i ispitivanju valjanosti tržišta, a sve uz pomoć trenera i mentora koji će sa učesnicima podijeliti svoja iskustva, motivisati ih i pomagati u radu.

Cilj Startup Weekenda jeste da omogući mladim poduzetnicima obrazovanje koje proizilazi iz direktne komunikacije sa aktivnim učesnicima lokalne poduzetničke zajednice. Radionice bi trebale probuditi poduzetnički duh kod mladih, i povezati nezaposlene mlade ljude sa poslodavcima. S obzirom da je broj mjesta ograničen, te uskoro ističe vrijeme registracije, svi zainteresovani se mogu registrovati na web-stranici  www.tuzla.startupweekend.org 

Comments