ProjektiVijesti‎ > ‎

Održana uvodna konferencija projekta „BESt 4 SMEs – Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća (MSP) u Tuzli i susjednim općinama“

objavio 4. tra 2014. 02:39 Vedrana Ajanovic   [ ažurirao/la 4. tra 2014. 02:40 bitcentar tuzla ]

U Tuzli je 01.04.2014. održana Uvodna konferencija projekta „BESt 4 SMEs – Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća (MSP) u Tuzli i susjednim općinama“, kojeg finansira Evropska unija (EU) u okviru IPA podrške za lokalni ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini. Vrijednost projekta je 566.778,67 €, od čega je 85 % sufinansiranje EU u iznosu od 481.761,00 €, a preostalih 15 % sufinansiraju partneri.

Projekat ima za cilj da unaprijedi poslovno okruženje i poveća mogućnosti za zapošljavanje kroz inovacije u Tuzli i susjednim općinama. To će biti ostvareno poboljšanjem poslovne infrastrukture i kvaliteta usluga na području Tuzle, Srebrenika i Kalesije, a u korist malih i srednjih preduzeća u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i drugim sektorima. Unapređenje međuopćinske saradnje je također jedan od važnih segmenata projekta BESt 4 SMEs.

Nosilac i koordinator projekta je Udruženje za razvoj NERDA, a partneri su: Općina Tuzla, Općina Srebrenik, Općina Kalesija i Tehnološki park BIT Centar Tuzla. Uvodnoj konferenciji prisustvovalo je oko 50 učesnika – predstavnika privatnog i javnog sektora, fakulteta Univerziteta u Tuzli, kao i drugih aktera koji su zainteresovani za realizaciju projekta BESt 4 SMEs.  

Comments