ProjektiVijesti‎ > ‎

Najava XI međunarodnog simpozija InTsikt 2015

objavio 7. lip 2015. 03:15 Vedrana Ajanovic   [ ažurirao/la 7. lip 2015. 03:22 bitcentar tuzla ]

Fakultet elektrotehnike u Tuzli, zajedno sa Fakultetom za elektrotehniku u Ljubljani i BIT Centrom Tuzla, organizira XI međunarodni simpozij iz informacijsko-komunikacijskih tehnologija InTsikt 2015

Simpozij se održava 8. i 9. juna u Kongresnoj sali Dramar centra u Tuzli.

Kao i prethodnih 10 godina, InTsikt je prilika za razmjenu znanja učesnika koji dolaze iz akademske zajednice i industrije. Ovogodišnja krovna tema je “Network of Things” i pokriva aktuelnu oblast čija se široka primjena očekuje tek u budućnosti. InTsikt tradicionalno prati široku primjenu informacijsko- komunikacijskih tehnologija (ICT) od svakodnevnog života, energetike do medicine.

Uvodno predavanje na simpoziju InTsikt 2015 će održati prof. dr. Eesa Bastaki, predsjednik Univerziteta u Dubaiju. On će u jednosatnom izlaganju, baziranom na vlastitom iskustvu, govoriti na koji način ICT može voditi prosperitetnom društvu. Prof. dr. Hatice Kose sa Tehničkog univerziteta u Istanbulu objasnit će kako humanoidni roboti pomažu u učenju znakovnog jezika. O telekomunikacijskim tehnologijama pete generacije izlagat će prof. dr. Andrea Tonello sa Univerziteta u Klagenfurtu, dok će savremena dostignuća pametnih energetskih mreža predstaviti prof. dr. Murat Fahriouglu sa Middle East Technical University - Northern Cyprus Campus. Ovo je samo dio sadržaja ovogodišnjeg simpozija. BH Telecom, koji je ujedno i generalni sponsor simpozija InTsikt, predstavit će platformu za “Internet of Things”, koja je jedini domaći proizvod iz ovog domena.

Simpozij InTsikt 2015 bit će otvoren u ponedjeljak, 8. juna 2015. godine, u Kongresnoj sali Dramar centra, sa početkom u 09:30. 

Sve ostale informacije vezane za simpozij InTsikt 2015, kao i njegov detaljan program dostupne su na stranici www.intsikt.ba  

Comments