ProjektiVijesti‎ > ‎

Dodjela Certifikatta za učeće u program “Moja Praksa”

objavio 12. velj 2014. 04:41 Vedrana Ajanovic   [ ažurirao/la 4. tra 2014. 02:40 bitcentar tuzla ]

17.01.2014. godine – Danas je u prostorijama BIT Centra u Tuzli, održana ceremonija dodjele Cerifikata za učešće u programu “Moja praksa” koji u Tuzli implementira BIT Centar.

BIT Centar uz podršku projekta Američke agencije za medjunarodni razvoj (USAID) «Partnership for Innovation»,  implementira program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade «Moja praksa», a na proljeće će se planira i implementacija programa pripreme za poslovno okruženje «Work Ready Now!».

Studenti i nezaposleni su nakon apliciranja na program putem upitnika na web stranici ((http://www.bitcentar.com/inkubator/moja-praksa/anketa). BIT Centar je dobio ukupno  165 upitnika od studenta sa sljedećih fakulteta: Fakulteta elektrotehnike, Mašinskog fakulteta, Rudarsko-geološko-Građevinski fakultet, Sveučilište u Vitezu, Pravni fakultet Sveučilišta u Sarajevu, Tehnološkog fakultet i Ekonomskog fakulteta. Analiza upitnika je pokazala da žele odabrati edukaciju koja je  povezana s njihovom fakultetom. Odlučeno je da se odaberu dvije informatičke edukacije te je odabir za prvi semestar bio: MS Project (10,5 sati) i AutoCAD (10,5 sati). Nakon edukacije student su krenuli na praksu u firmama za koje su izrazili ineresovanje prilikom anketiranja. 

Praktični dio programa "Moja praksa" proveden je u firmama u trajanju od najmanje 90 sati do maksimalno 150 sati. Od 60 studenata koji su sudjelovali u edukaciji njih 56 je sudjelovalo u programu prakse u firmama.

Studenti su bili podijeljeni u 11 firmi: Elatec doo, Akademika doo, Leftor doo, CA Design doo, Net Pro doo, PROCOM doo, Multicom doo, Gauss doo, Mia Vision Ltd, MEHATRONIKA doo i Studio Progres doo. 

 
 


Comments