ProjektiVijesti‎ > ‎

Dodjela certifikata za učešće u programu "Moja praksa"

objavio 11. velj 2015. 06:48 Vedrana Ajanovic   [ ažurirao/la 11. velj 2015. 06:48 bitcentar tuzla ]

15.01.2015. godine – Danas je u prostorijama BIT Centra u Tuzli, održana ceremonija dodjele Cerifikata za učešće u programu “Moja praksa“ koji u Tuzli implementira BIT Centar.

BIT Centar uz podršku projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) «Partnership for Innovation»,  implementira program praktične obuke iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) za mlade «Moja praksa» .

Studenti i nezaposleni su aplicirali na programe putem upitnika na fakultetima ili na web stranici U ovom semestru BIT Centar je dobio upitnike od studenta sa sljedećih fakulteta: Fakulteta elektrotehnike, Mašinskog fakulteta, Rudarsko-geološko-Građevinski fakultet, Prirodno matematičkog fakulteta  i Ekonomskog fakulteta.

Projekat Moja praksa provodi se u dva dijela, teoretskog dijela –edukacije i praktičnog- praksa u firmama.

Analiza upitnika je pokazala da studenti žele odabrati edukaciju koja je  povezana s njihovom fakultetom, te je u skladu s tim organizovana edukacija iz oblasti Umrežavanje i Upravljanje projektima.

Nakon edukacije studenti su krenuli na praksu u firme u trajanju od najmanje 90 sati do maksimalno 150 sati. 80 studenata je bilo na praksi u 11 firmi i uspješno je završilo program projekta „Moja praksa“.

U narednom periodu  je planirana realizacija pomenutog projekta  za ljetni semestar, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka : http://www.bitcentar.com/inkubator/moja-praksa/anketa

Comments